Ulkomaantyön vakuuttamisen perusteet

Ulkomaantyön vakuuttamisen perusteet
Aika: 11.09.2024 klo 09:00
11.09.2024 klo 12:00
Vaativuustaso
Lisätietoja vaativuustasoista

Koulutuksen kuvaus

Ulkomaantyön vakuuttamisen perusteet -kurssi tarjoaa käytännönläheisen kokonaiskuvan siitä, miten ja minkä sääntöjen perusteella ulkomailla työskentelevä työntekijä tulee vakuuttaa. Kurssilla käsitellään EU-maissa, sosiaaliturvasopimusmaissa sekä sopimuksettomissa maissa työskentelevien työntekijöiden vakuuttamiseen liittyviä sääntöjä ja käytännön ohjeita. 

Asioita käsitellään erityisesti työnantajan näkökulmasta eli siitä, mihin maahan työnantajan tulee hoitaa lakisääteiset sosiaalivakuutusmaksut kansainvälisissä työskentelytilanteissa. Kerromme myös, miten ulkomailla etätöitä tekevän sosiaaliturva tulee järjestää sekä miksi, miten ja kuka A1-todistuksen hakee. Näkökulmana kurssilla on sekä Suomesta ulkomaille lähtö että ulkomailta Suomeen tulo. 

Kurssi on tarkoitettu työeläkealan toimijoille ja työnantajien edustajille, jotka hoitavat ulkomaantyön vakuuttamisasioita sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Asioita käsitellään sekä ulkomaille työntekijöitä lähettävän kuin myös ulkomailta työntekijöitä Suomeen palkkaavien työnantajien näkökulmasta. 

3 tuntia kestävä kurssi toteutetaan Teamsilla. 

Koulutuksen tiedot
Tavoitteet

Tavoitteena on, että osallistuja saa kokonaiskuvan ja käytännönläheistä tietoa ulkomaantyön vakuuttamisen erilaisista tilanteista. Näitä ovat esimerkiksi etätyö ulkomailla tai työntekijän lähettäminen ulkomaantyön komennukselle. 

Koulutuksen osallistuja saa valmiudet auttaa ja neuvoa omia asiakkaitaan ulkomaantyötä koskevissa kysymyksissä.

Sisältö
  • Suomesta ulkomaille - työskentely yhdessä tai useammassa maassa etätyössä tai ulkomaantyön komennuksella
    • EU-maa
    • Sosiaaliturvasopimusmaa
    • Sopimukseton maa
  • Pääpiirteet ulkomailta Suomeen tulevien työntekijöiden työeläkevakuuttamisesta

ETK:n asiantuntevat kouluttajat kertovat 3 tunnin mittaisessa koulutuksessa, miten missäkin tilanteessa tulee toimia. 

Toteutustavat

Alustukset, keskustelut sekä käytännön esimerkkien käsittely. Osallistujilla on mahdollisuus saada vastauksia kysymyksiinsä.

Koulutuksen hinta
Koulutuksen hinta 170,00
Osallistumismaksu Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Maksu sisältää koulutuksen ja jälkikäteen sähköpostilla jaettavan koulutusmateriaalin.
Koulutuksen kesto
Kesto (Päivinä) 0.5
Viimeinen peruutuspäivä 05.09.2024
Peruutusehto

Jos kurssille osallistuminen perutaan viimeistään 5.9. ei maksua veloiteta. Peruutukset ilmoitetaan sähköpostitse osoitteeseen koulutus@etk.fi.

Koulutuksen lisätiedot
Kohderyhmä Kurssi auttaa perehtymään ulkomaantyön vakuuttamisen sääntöihin ja käytäntöihin. Osallistujat saavat tietoa ulkomaantyön vakuuttamisesta, onpa sitten kyseessä Suomesta ulkomaille töihin meno tai ulkomailta Suomeen töihin tulo. Suosittelemme kurssia sinulle, joka tarvitset ymmärryksen ulkomaantyön vakuuttamisen erilaisista tilanteista.
Koulutuksen järjestäjä Eläketurvakeskus
Käytännönjärjestelyt Anne Kankkunen - Eläketurvakeskus - puh. 029 411 2235
Koulutuksen yhteystiedot koulutus@etk.fi
Suunnittelija(t) Marina Sirola - Eläketurvakeskus - puh. 029 411 2227
Kouluttaja(t) Vilhelmina Backman - Eläketurvakeskus
Hanna Hyttinen - Eläketurvakeskus
Laura Ristola - Eläketurvakeskus